Tekstversie
Auteursrechten Liedboek
Interview Dirk Zwart
Links liedboek 2013

LIEDBOEK 2013

LIEDBOEK COMPENDIUM

Sinds 1 februari 2017 is de website www. liedboekcompendium.nl online. Het is een bron van deskundige achtergrondinformatie bij het Liedboek 2015.

U vindt er onder andere toelichtingen bij teksten en melodiën, handreikingen voor liturgisch gebruik, levensbeschrijvingen van dichters en componisten, alsook thematische artikelen.
Er wordt nog voortdurend aan verbreding van de inhoud van de website gewerkt.

KLIK HIER voor het Compendium.
Zoekt u een goede, speelbare orgelzetting van liederen uit het nieuwe liedboek, kijk dan ook eens op de site Liedboekzettingen.nl. KLIK DAARVOOR HIER.

Tevens hierbij een praktische tip: print de gevonden pagina en voeg deze toe aan uw grote verzamelmappen van het Liedboek.
 U kunt via onze website uiteenlopende informatie vinden inzake het nieuwe liedboek 2013, met daartoe diverse praktische en nuttige links. Zo vindt u ook een REVISIE van een indrukwekkend en handig register - samengesteld door Ronald van Drunen- voor het nieuwe liedboek 2013, desgewenst geheel vrij te downloaden. Ook het destijds spraakmakende interview met Dirk Zwart is nog te downloaden [107 KB] . Voor de website van Dirk Zwart met interessante informatie over kerkmuziek kunt u desgewenst ook hier klikken.
Registers LIEDBOEK 2013 van Ronald van Drunen

REVISIE
De afgelopen tijd is Ronald van Drunen druk in de weer geweest met de REVISIE van zijn registers bij het nieuwe liedboek 2013.

Via deze website vindt u - net als bij de eerste uitgave - de resultaten van zijn indrukwekkende puzzelwerk; u kunt het register hier ook
downloaden. [3.340 KB] U bezit dan een omvangrijk digitaal register bij het nieuwe liedboek, bestaande uit diverse praktische rubrieken. Wees vrij het te verspreiden naar andere belangstellenden, maar vermeldt dan wel uitdrukkelijk de naam van de opsteller: Ronald van Drunen.

De registers kunnen natuurlijk nooit compleet zijn. Als u aanvullingen/correcties hebt, stuur deze dan bij voorkeur naar rvdrunen@planet.nl'. Ook als u interesse hebt in een nieuwe mail bij herziening van het register of een onderdeel daarvan, mail dan gerust naar het hiervoor vermelde adres.

Dit
Register(PDF_document) [3.340 KB] is vrij beschikbaar en kan kosteloos worden gekopieerd, gepubliceerd en verspreid op voorwaarde van bronvermelding.

BIJZONDERHEDEN VAN DE HERZIENING:
De te downloaden versie is een herziening en uitbreiding van de registers die rond kerst 2013 zijn gepubliceerd.
Een afdruk kan, voorzien van viergatsperforatie, eenvoudig achter in de tweede map van de begeleidingsbundel worden bewaard.

Naast aanvullingen en correcties zijn de belangrijkste wijzigingen:

- Uitbreiding van de Nederlandse, Duitse, Franse, Engelse en Latijnse registers;
- Herziening van het register ‘Liederen voor kinderen’;
- Uitbreiding van het register ‘Verwijzingen naar andere liedbundels’, met o.a.:
- Zingt Jubilate (B);
- Gotteslob (D);
- Evangelisch-reformiertes Gesangbuch (CH);
- Church Hymnary 4th ed. (GB);
- New English Praise (GB);
- Op Toonhoogte;
- Colours of Grace;
- Abdijboek;
- Liturgische gezangen;
- Wisselende gezangen;
- Cantatorium en diverse andere bundels.
- Overzicht van bundels met begeleidingen, voorspelen, intonaties en koorzettingen.
- Paginanummering aangepast, zodat toekomstige wijzigingen/aanvullingen eenvoudig kunnen worden toegevoegd.
Klik hier om naar boven te gaan.
Contact opnemen Copyrights Disclaimer Overzicht site PDF Updates Lettergrootte