Tekstversie

(Gratis) Bladmuziek

U vindt verderop deze pagina een uitgebreide lijst met links naar sites, die (gratis) bladmuziek voor kerkorgel aanbieden. In de rubriek Links vindt u meer vermeldingen van sites, die van belang zijn voor organisten en kerkmusici.

Als u bladmuziek zoekt van psalmen, gezangen en/of liederen, kijk dan ook op de site van
JuichtAarde.

Toelichting: de website juichtaarde.nl bestaat al sinds 2001. Het hoofddoel was en is om psalmen en liederen te kunnen zoeken met behulp van trefwoorden. In de loop der jaren is daar van alles bijgekomen, zoals de melodieën (midi files), allerlei artikelen en muziekzettingen.
Gratis muzieknotatieprogramma's

Zoekt u een (gratis) programma om zelf muzieknoten te schrijven en te printen, dan vindt u op de pagina Downloads een drietal mogelijkheden hiervoor.

 Auteursrechten bij gebruik links

Gaat u bladmuziek via deze links downloaden?

De webmaster aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid op welke wijze dan ook, indien u via de in deze site vermelde links zelf (al dan niet rechtstreeks) bladmuziek downloadt. De webmaster hanteert als strikt uitgangspunt, dat u uitdrukkelijk zélf verantwoordelijk bent voor eventuele auteursrechten, en dus ook zélf de hiertoe de in de betreffende websites en/of partituren gestelde voorwaarden en verplichtingen bestudeert.

Veel - met name oudere - partituren zijn vrij van rechten, maar dit is niet altijd het geval. Soms bevat een partituur ook specifieke bepalingen en/of voorwaarden, die in dergelijke gevallen vermeld staan in de betreffende site, of in de toelichting bij de te downloaden bestanden, dan wel worden vermeld in de (verschillende onderdelen van de) partituren.

In deze website worden in de rubriek <
downloads > tenslotte uitsluitend partituren en muziekstukken beschikbaar gesteld, die volledig vrij van rechten zijn en die zo zorgvuldig mogelijk hierop zijn gecontroleerd. Indien u van mening bent dat deze specifieke partituren niet (meer) vrij van rechten zijn, neem dan direct contact op met de webmaster.
 Links: klik op de naam van de site.

NAAM VAN DE WEBSITE: INHOUD:
Juichtaarde Nederlandstalige website met bladmuziek van liederen uit uiteenlopende liedbundels. Ook arrangementen. Interessante site voor organisten.
Arno Rog voorheen Free Sheet Music. Bladmuziek kerkorgel met o.a. Bachpartituren, uitstekende site.
Alle Bach-werken. Alle Bachwerken. Site met Koreaanse (!) en summiere Engelse toelichting. Met een beetje gepuzzel alles wel te vinden. Werkt ook met BWV-nummers.
Bachorgan Gemengde inhoud, deel tegen betaling, deel zonder kosten te downloaden. Kijk onder "free", Composition. Engelse taal.
Bach Organ Music Vele Bachwerken. Prachtige site van Amerikaanse Universiteit. Partituren in staand A4-formaat.
BH2000-net Site met orgelwerken van Bach, Frohberger e.a.
Cantorion Beperkt aanbod Bach-orgelpartituren, 46 stuks maar wel prima gedrukt. Downloaden = télécharger.
Cantus Site met ruim aanbod partituren, u komt via de link bij de catalogus. Duitse taal. Orgel-, orkest- en koorwerken. Gevarieerde inhoud. Zowel PDF, MP3 als andere soorten files.
Bach-cantates Uitgebreide site met werken van J.S. Bach, diverse formaten: PDF en Capella. Als u een capella-formaat wilt printen, ga dan naar www.capella.nl waar u een proefversie kunt downloaden om uw keuze te printen.
Church-music Engelstalige (kerk)liederen, zeer uitgebreide site.
Classical Sheets Site met bladmuziek van Pachelbel.
EKG- Gesangbuch -Lieder Site met noten GesangBuch.
E-partitions IS WEER BEREIKBAAR
Free-scores Diverse inhoud, ook bladmuziek kerkorgel (PDF).
Free-sheetmusic Site met uitgebreide database voor opzoeken en downloaden van bladmuziek.
Indiana University of Music. Site met Bachwerken. Pagina's af te drukken door met rechts op pagina met noten te klikken en dan kiezen voor afbeelding-afdrukken in menu.
Kantorei-noten Uitgebreide archieven met ruim 5000 files muziek.
Kantoreiarchief (2) Dit is een zgn. open directory. U komt in een database met vele muziekwerken, zgn. open directory. Taal: Duits.
Kirchenmusikliste Duitstalige site met download van partituren.
Kreusch-sheet-music Gemengde inhoud, ook modernere muziek aanwezig. Interessante site. Zie rechts rubriek Neu eingetragen. Navigatie soms wat lastig. Diverse talen mogelijk.
Metromino Omvangrijke verzameling gratis partituren, op de opgeroepen pagina vele namen van componisten en instrumenten. Franse taal. Klik (eventueel) in de opgeroepen pagina op de gele of rode regel.
M-Files Toch wel de moeite waard om er eens lekker te snuffelen.
Mozarteum Alle werken van W.A. Mozart, via een Oostenrijkse site. Alleen voor studiedoeleinden, geen commercieel gebruik toegestaan. Taal: engels.
Partitions Youscribe Nieuwe website. Diverse componisten. Franse taal.
Music-listings Partituren o.a. van Titelouze, maar ook vele andere componisten. Voor andere componisten onderaan de bladzijde op link naar search klikken.
Mutopia-project Zoekmachine voor partituren. Dit is de link naar de zoekmachine van het bekende Mutopia-project, waarmee u veel kunt vinden.
Muziekbibliotheek Gratis bladmuziek. Een grote database die u na ingave van naam/titel naar de plaats van download leidt. Taal: Nederlands en Engels.
Musicologie Site met veelzijdig aanbod gratis partituren. Verrassend aanbod, ook voor andere instrumenten. Taal: Frans.
Classical Sheet Music Gemengde inhoud, ook orgel. Engelse taal.
Cantate Domino Bibliotheek met o.a. orgelwerken diverse componisten. Taal: Engels.
piano-muziek populair bijzondere site met veel free sheet music voor piano, maar u kunt hier ook bijvoorbeeld notenbalken printen. Voornamelijk lichte, populaire muziek. Totaal meer dan 6.000 sheets.
Plein-jeu Site met partituren van 13 componisten. Taal: Frans.
Rowy-net Diverse componisten. Zeer uitgebreide site. Kies de rubriek gratis bladmuziek +1800 partituren. Kies op de volgende pagina rubriek: orgel.
Sheetmusic-archive Grote hoeveelheid uiteenlopende bladmuziek.
Jacco Eerland 59 delen L'organiste van Cesar Franck. Partita's en sonates Johann Kuhnau. Zowel PDF als MP3's van de partituren aanwezig. Taal: NL.
Hausmusik Verzameling van plm. 5500 partituren van diverse componisten. Zwitserse site. Diverse formaten.
IMSLP_bibliotheek Zeer omvangrijke partiturenbibliotheek, navigatie in het begin lastig. Momenteel 24.000 partituren, ook orgel. Om de PDF's op te roepen, kies rechtsbovenaan in rode vak voor soort instrument. Later op IMSLP-nummer (kleine cijfers) klikken. Taal: NL en Engels.
JuichtAarde Nederlandstalige website met bladmuziek van liederen uit uiteenlopende liedbundels. Ook arrangementen. Interessante site voor organisten.
Kirchengesangbund Site met uiteenlopende onderwerpen. Zwitserse site, ook partituren te dowenloaden.
Lincöping University (Lysator). Muziek uit de 17e en 18e eeuw. Indien u alles print: ruim 7200 pagina's.
Music Library Russische site met o.a. uiteenlopende orgelpartituren.
Organsheetmusic Engelstalige sheet met orgelwerken van 7 componisten (o.a. Saint-Saens, Schubert, Beethoven).
Organsheetmusic.writtenmelodies Site met ietwat lastige navigtatie: kies orgel, kies letter (naam componist) en kijk in rechter kolom voor opgave beschikbare partituren. Wel de moeite waard.
Munchen, digitaliseringscentrum Diverse componisten. Groot aanbod ingescande originele partituren. Als u een stuk heeft aamgeklikt, op de rode tekens bovenaan voor meer bladzijden klikken. Duite taal.
Ouwens, Koenraad Zang- en liederenbundels. Grote bibliotheek met liederen, bundels: een aanrader! Taal: NL.
Slagt, Jan Koraalvoorspelen Psalmen, Liedboek, Tussentijds en diversen.
Scherf, Gerard Uiteenlopend aanbod orgelwerken van Gerard Scherff.
Scorelib Zeer grote bibliotheek met partituren voor diverse instrumenten, ook veel voor orgel. Taal: NL.
ScorSer Grote verzameling (ook Nederlandse) liederen met orgelbegeleiding.
Sheetmusicpoint Uitgebreid aanbod partituren met onder andere compleet boek met diverse orgelwerken voor trouwdiensten (wedding).
Orgelkunst België. Partituren van Vlaamse Orgelmuziek.
Werner Icking-archief Catalogus van deze uitgebreide bibliotheek met bladmuziek.
Jan Wolters Diverse bladmuziek en arrangementen, diverse instrumenten.
Churchmusic. Uitgebreide site met Engelstalige liederen.
Rochester.edu Engelstalige site met verrassende partituren. Klik hier om naar boven te gaan.
Contact opnemen Copyrights Disclaimer Overzicht site PDF Updates Lettergrootte